Gast English






       
Ingevoerd door laurens93
     
Bijschrift :
     

Klik op de foto voor vergroting
Ref. nummer 330
Breedte 1610 pixels
Hoogte 1210 pixels
Digitale opname
Filenaam :
 
Commentaar bezoekers
Orang-oetan
Orang-oetans zijn zeldzame maar ook schuwe apen die alleen voorkomen op twee eilanden in Zuidoost AziŽ: Sumatra en Borneo. Orang-oetans hebben lange armen en als ze ouder worden, worden ze heel zwaar. Meestal leven ze alleen of met hun jongen. De meeste volwassen mannetjes orang-oetans hebben en plat gezicht. De Orang-oetans leven in dichte wouden en brengen bijna hun hele leven in de bomen door. De Orang-oetan eet eigenlijk alleen maar vruchten. Maar de bomen die die vruchten dragen, dragen niet het hele jaar en soms niet eens in een heel jaar die vruchten. Maar er is nog iets waardoor de orang-oetan soms doodgaat. Dat komt omdat er ook veel mensen op jagen en op gejaagd hebben, terwijl het verboden is. Dat komt omdat het wereldnatuurfonds naar de regering ging. En daardoor kwam er een wet waarin stond dat er niet op orang-oetans gejaagd mocht worden. Daardoor komen er nu steeds weer een paar meer, maar er zijn er nog steeds te weinig. En dat komt ook omdat de bossen op de eilanden waar de orang-oetans leven heel snel gekapt word. Daarom helpen mensen de orang-oetans. Ze geven ze eten als ze te weinig hebben en ze verzorgen de jongen.
ik wil plaatjes en goeie tekst over de orang oetan



Toon Exif