Gast English


       
Ingevoerd door Gijs van Rij
     
Bijschrift : Pagina 2 van weekblad Het Leven : ge´llustreerd - jaargang 29 nummer 49
     

Klik op de foto voor vergroting
Ref. nummer 452
Breedte 2405 pixels
Hoogte 3488 pixels
Digitale opname
Filenaam :Blad Scan-130719-0003.jpg
 
Aard van reproductie :     Scan
 
Materiaal :     Krant
Datering
Jaartal : 1934    
Zaterdag 8 December 1934
 
Omschrijving :     Pagina twee van weekblad "Het Leven : ge´llustreerd" met een artikel gewijd aan het politie drama van Schiedam in 1934.
Bij dit drama werd commissaris Ellenberger achter zijn bureau doodgeschoten door een hoofdagent die hij zojuist gedegradeerd had.

Naast een foto van commissaris Ellenberger en de dader staat er ook een foto op van het toenmalige hoofdbureau van Politie aan de Lange Nieuwstraat.
 
Transcriptie :     De moord op Commissaris van Politie Ellenberger te Schiedam heeft alom in den lande groote consternatie verwekt. Op deze foto, welke ongeveer een maand geleden werd genomen, zien wij den heer Ellenberger aan zijn bureau, waar hij op zulk een tragische wijze door een zijner ondergeschikten onverhoeds werd neergeschoten.

Hier is links het hoofdbureau van politie aan de Lange Nieuwstraat te Schiedam, waar de afgrijselijke misdaad werd gepleegd. En rechts de dader, de hoofd-agent van der Klink, die Ś in woede ontstoken over zijn degradatie tot gewoon agent Ś zijn chef met vijf revolverschoten het leven benam.
 
Locatie :     Schiedam
Lange Nieuwstraat
 
Commentaar bezoekersToon Exif